23.3.21

25η Μαρτίου ενός περίεργου χρόνου

Μελισσοπουλάκια μου, 

πλησιάζει η επέτειος της ελληνικής επανάστασης εναντίον των Οθωμανών και, είμαι σίγουρη, έχετε ήδη, καιρό τώρα, βομβαρδιστεί με πολλές πληροφορίες για την 25η Μαρτίου 1821. 

  1. Πόσα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από εκείνη την ιστορική μέρα; (ναι, με μολύβι και χαρτί βρείτε το)
  2. Αν θεωρήσουμε ότι η επανάσταση εκείνη είχε δύο στρατόπεδα, το ένα ήταν των Ελλήνων και το άλλο τίνων; 

Η κυρία Μάρθα Χαριτούδη στο ηλεκτρονικό βιβλίο που επιμελήθηκε έχει φροντίσει να μας πει, μετά μουσικής, τα γεγονότα. Για ακούστε εδώ

Εδώ έχουμε μια εμπλουτισμένη και διαδραστική ιστοριογραμμή από το Φωτόδεντρο. Μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά για να καταλάβουμε πότε ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση και τη σειρά με την οποία εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. 

Εδώ, η κυρία Ψαρογιώργου Ελένη έχει δημιουργήσει ένα σύντομο η-βιβλίο στο οποίο μπορούμε να δούμε εμβληματικές γυναικείες φιγούρες της επανάστασης, αλλά και να ακούσουμε τραγούδια καθώς και τον Εθνικό μας Ύμνο.  

Εδώ, η κυρία Κόγια Ελένη έχει τη δική της συλλογή από τραγούδια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η κυρία Εύη Χλωρού στο δικό της ψηφιακό βιβλίο "Να 'τανε το 21" έχει πλουσιότατο υλικό. Δεν μπορούσα να το παραλείψω! Μπορείτε να ανατρέξετε σ' αυτό όποτε θέλετε! 

Κι επειδή ξέρω ότι τρελαίνεστε να διαβάζετε και να μαθαίνετε ποιήματα, σ' αυτόν εδώ τον σύνδεσμο από το "Μικρό Νηπιαγωγείο" μπορείτε να βρείτε μια πλούσια συλλογή ποιημάτων. Θερμά ευχαριστούμε τους διαχειριστές του ιστολογίου για το μοίρασμα! Ως αντίδωρο μάλιστα θα ήταν όμορφο να προσφέρουμε μια ηχογραφημένη απαγγελία δική σας, ενός ποιήματος της επιλογής σας. (ναι, στο ράφι σας να την αναρτήσετε)  

Κλείνοντας αυτό το ποστ, και πριν αφήσω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που οφείλω σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι μοιράστηκαν απλόχερα το ψηφιακό τους υλικό σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πριν μιλήσω για τη σημαντική δύναμη της προσφοράς και του μοιράσματος, να μιλήσω για τη δύναμη της ειρήνης και της συνεργασίας μέσα από "μια συνάντηση με ιστορία 199 ετών"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: