10.2.21

Τρεχάτε ποδαράκια μου!

Λέγαμε, λοιπόν, για τον αγώνα δρόμου που κάνουν ένα μυρμήγκι, ένας ψύλλος και μια... μούχλα. Και λέγαμε ότι και τα τρία είδη θα ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία (το μηδέν) και θα τερματίσουν στο ίδιο τέρμα (στο ένα).  ΔΙΚΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! 

ΑΛΛΑ... ελάτε που ΔΕΝ έχουν το ίδιο άνοιγμα βήματος...! Το μυρμήγκι κάνει μεγαλύτερα βήματα από τον ψύλλο και προφανώς κι από τη μούχλα. 

1 μυρμηγκοβήμα = 10 ψυλλοβήματα = 100 μουχλοβήματα! ΧΑΜΟΣ! 

Δυο μέρες τώρα, για να καταφέρουμε να συνεννοηθούν τα τρία αυτά είδη μεταξύ τους, κάναμε ΤΙΣ μεταφράσεις! Ευτυχώς που 'χουν κι εμάς! Μάθαμε να μιλάμε μυρμηγκέζικα, ψυλλέζικα και... μουχλέζικα! Αμ, πώς! ΦΟΒΕΡΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!! (Οχ! Φαντάζεστε τι θα γίνει αν πρέπει να πάρει μέρος και μέλισσα στον αγώνα δρόμου;;;;;)


 
Είπαμε ότι κάθε γλώσσα έχει την... επίσημή της (σε κλάσματα) και την... καθομιλουμένη της (σε δεκαδικούς αριθμούς). Οπότε μάθαμε ΚΑΙ τις δυο μορφές ΚΑΙ στα μυρμηγκέζικα ΚΑΙ στα ψυλλέζικα ΚΑΙ στα μουχλέζικα! ΦΟΒΕΡΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!
 

 Και μια και γίναμε μεταφραστές των... αδυνάτων, ας το εξασκήσουμε για να 'μαστε και περιζήτητοι στην αγορά εργασίας! Εξάσκηση λοιπόν στα τρία παραδείγματα (μπλε, πράσινο, ροζ):


Και επειδή, ξέρω, έχουμε ξεφύγει κι έχουμε ανέβει πολλά επίπεδα... για πάμε τρεις πεντάδες για σύγκριση... Βάλτε μεγαλύτερο (>), μικρότερο (<) ή ίσο (=) όπου ταιριάζει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: