26.6.21

Κράτα ένα Σκεψεδάκι για το τέλος

Τελευταία μέρα αυτής της... καυτής σχολικής χρονιάς. 6 ώρες όλες δικές μας και, μετά από λογισμικά και διόρθωση του Ψηφιακού Μαθησιακού Αντικειμένου "Ηρακλής" για την Ιστορία, σειρά είχε ένα ΦΟΒΕΡΟ σκεψεδάκι του Δημήτρη Γραμμένου! Το ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (Σκεψεδάκι #29)
 
Αντιγράφοντας αυτούσιο το Σκεψεδάκι #29:
 
Όλοι μας λίγο-πολύ, κάθε τόσο χρωστάμε ένα ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε κάποιον άνθρωπο (δικό μας, φίλο, άγνωστο), το οποίο συνήθως δε λέμε ποτέ. Το αφήνουμε για αργότερα, θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο, ντρεπόμαστε, δεν ξέρουμε πώς ακριβώς να το εκφράσουμε, κλπ. Όμως, συχνά έρχεται η στιγμή που είναι πλέον αργά να το κάνουμε αυτό (για πολλούς και διάφορους λόγους) και μετανιώνουμε ή επίσης, υπάρχει ένας άνθρωπος «εκεί έξω» που αισθάνεται ότι δεν εκτιμήθηκε ο ίδιος και οι πράξεις του.
 
1. Πάρτε ένα μικρό χαρτάκι – ένα post-it είναι ιδανικό.
2. Γράψτε με μεγάλα γράμματα ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και το όνομα του ατόμου που το χρωστάτε.
3. Αν θέλετε, συμπληρώστε γιατί του το χρωστάτε.
4. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια ζωγραφιά, ένα ποίημα, μια φωτογραφία ή ό,τι άλλο αισθάνεστε ότι εκφράζει καλύτερα την ευγνωμοσύνη σας.
5. Δώστε (ή αφήστε διακριτικά) το χαρτάκι στο άτομο αυτό - το συντομότερο δυνατό.
 
Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να πω ένα ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! σε όλους τους εκπαιδευτικούς που κερνάνε αυτές τις μέρες τους μαθητές Σκεψεδάκια και μου στέλνουν «ανταποκρίσεις» σχετικά με τα θετικά αποτελέσματά τους στα παιδιά, φτιάχνοντάς μου τη μέρα και δίνοντάς μου θετική ενέργεια και δύναμη για να συνεχίζω…
 

Έλαβα τρία ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με κατασυγκίνησαν, διάβασα κι άλλα που επίσης με έκαναν να αισθανθώ περήφανη για τα μελισσοκοτοπουλάκια μου, αλλά ένα ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ έχω την άδεια και την προτροπή να το μοιραστώ πετώντας το σαν μήνυμα σε μπουκάλι στη θάλασσα του διαδικτύου. 
 
Πριν το παραθέσω, ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, Δημήτρη, για την εμπειρία τούτη! 
 
Ιδού, λοιπόν:
 

 
Έτσι θα κλείσει τον κύκλο του αυτό το ιστολόγιο. Με ένα Σκεψεδάκι και ένα ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! 
 
Καλό Καλοκαίρι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: