Φυλλομετρώντας το βιβλίο της Γλώσσας, μου κέρδισε το ενδιαφέρον μια αναφορά ενός "παιδιού" για το Αναγνωστικό του (Γλώσσα, ΒΜ, σ. 16). Αμέσως κατάλαβα ότι επρόκειτο για αναφορά ενός... άλλοτε παιδιού, γι' αυτό και τα εισαγωγικά παραπάνω.
Γλώσσα ΒΜ, τ. α', σ. 16 |
Ο συνδυασμός της αναφοράς με την εικόνα του ενθουσιασμένου νεαρού που κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά του "Τα καλά παιδιά", αναγνωστικό μιας άλλης εποχής, με έκανε να σταματήσω για τα καλά και να διερευνήσω ποιο ήταν αυτό το "παιδί" που με τόσο ενθουσιασμό και αγωνία περίμενε να έρθει η παραγγελία με το Αναγνωστικό του! Και τι ωραίο όνομα έχει αυτό το παιδί; Ράλλης! Τελικά... ποιος είναι αυτός ο Ράλλης Κοψίδης ο οποίος μάλιστα έχει γράψει και βιβλίο με τον πανέμορφο τίτλο "Κάστρο ηλιόκαστρο";
Χωρίς δεύτερη σκέψη, απηύθυνα ερώτηση στον Μεγάλο Σοφό Γκούγκλη. Κι ο Μεγάλος Σοφός, πολύ σύντομα και εξαιρετικά πρόθυμα μου απάντησε ότι αυτός ο Ράλλης Κοψίδης ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος! Καλά, το 'χα καταλάβει από τον τρόπο που μιλούσε για το Αναγνωστικό του, αλλά... σίγουρα θα συμφωνήσετε αν δείτε το βιογραφικό του.
Θαυμάστε το έργο του από την ηρεμία του σπιτιού σας, παίρνοντας όσο χρόνο χρειάζεστε.
Έπειτα:
- διαλέξτε εκείνο που σας έκανε περισσότερη εντύπωση
- αντιγράψτε την ηλεκτρονική του διεύθυνση (url) κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο έργο της επιλογής σας και αντιγραφή τοποθεσίας εικόνας, όπως φαίνεται παρακάτω:
- πηγαίνετε στο ράφι σας, στο padlet (προσοχή, εκεί που έχει το όνομά σας)
- κάντε μια καινούργια ανάρτηση πατώντας το "+" κατά τον γνωστό τρόπο
- γράψτε στον τίτλο: Ράλλης Κοψίδης
- επικολλήστε τη διεύθυνση του έργου (url) που έχετε αντιγράψει, πατώντας το σύμβολο του συνδέσμου, όπως φαίνεται παρακάτω:
- γράψτε γιατί το επιλέξατε. Τι ήταν εκείνο που σας έκανε να σταθείτε στο συγκεκριμένο έργο; Πώς αισθάνεστε κοιτώντας το; (Εναλλακτικά, πείτε το σε ηχητικό μήνυμα)
Θα φαίνεται κάπως έτσι:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου