Μελισσάκια,
εξάσκηση στην Ορθογραφία σάς φέρνω. Για μπείτε στην κυψέλη... Σας έχω... δωράκια στον τοίχο! ;)
Κι όσα ακόμα ζουζουνίζετε εκτός ή έχετε... σφηνώσει στην είσοδο, ορίστε, τα αφήνω κι εδώ:
Μελισσάκια,
εξάσκηση στην Ορθογραφία σάς φέρνω. Για μπείτε στην κυψέλη... Σας έχω... δωράκια στον τοίχο! ;)
Κι όσα ακόμα ζουζουνίζετε εκτός ή έχετε... σφηνώσει στην είσοδο, ορίστε, τα αφήνω κι εδώ:
Αφού μελετήσαμε το αντίστοιχο κεφάλαιο από το ΒΜ της Ιστορίας μας και είδαμε το ταξίδι του στο Google Earth, ας απαντήσουμε τώρα όσο πιο σύντομα μπορούμε αυτό εδώ το κουίζ για τον Θησέα, το βασιλόπουλο της Τροιζήνας.
Τώρα ας παρακολουθήσουμε ένα σύντομο βίντεο κινουμένων σχεδίων
Ένας ακόμα ήρωας της Μυθολογίας μας είναι ο Θησέας. Το όνομά του είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον τόπο μας, αλλά γι' αυτό θα πούμε άλλη στιγμή.
Σήμερα θα δούμε παρέα το ταξίδι του από την Τροιζήνα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε με τη μητέρα του Αίθρα, μέχρι την Αθήνα, όπου πήγε για να συναντήσει τον πατέρα του Αιγέα. Στο ταξίδι αυτό πραγματοποίησε διάφορους άθλους. Ο χάρτης θα σας βοηθήσει να δείτε τη διαδρομή του και τους σταθμούς με τα κατορθώματά του.
Ένα όμορφο κείμενο για σήμερα, μελισσάκια μου, από το Ανθολόγιο σας έχω. Τη χελωνίτσα καρέττα-καρέττα και το παλιό Φολκσβάγκεν, του Χρήστου Μπουλώτη.
Και ένα σύντομο κουίζ εδώ, πριν προχωρήσουμε στις εικαστικές σας δημιουργίες.
Μελισσάκια, αφού διαβάσατε το κείμενο:
Ελάτε τώρα κοντά, να ακούσετε ένα παραμύθι. Όχι από μένα, όχι! Από τον Μικρό Αναγνώστη. Το "Πού πας χελωνάκι;" της Καλλιώς Καστρησίου, σε αφήγηση της ηθοποιού Νικολίτσας Ντρίζη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ CAMERA ZIZANIO
Αγαπητοί φίλοι του «Σκασιαρχείου»,
Η φετινή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και της Camera Zizanio θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Αυτά σημαίνει ότι όλοι οι φίλοι στην Ελλάδα, παιδιά και εκπαιδευτικοί, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή τις καλύτερες ταινίες για παιδιά και νέους απ' όλο τον κόσμο χωρίς τα ταξιδέψουν στον Πύργο ή τις άλλες πόλεις του νομού Ηλείας.
Η προβολή των ταινιών θα γίνει μέσα από την εικονική κινηματογραφική αίθουσα του Φεστιβάλ, δηλαδή την ηλεκτρονική πλατφόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση https://online.olympiafestival.gr/
Η παρακολούθηση των ταινιών είναι δωρεάν. Και η πρόσβαση σε αυτές πολύ απλή: χρειάζεται μόνο να κάνετε μια εγγραφή χρησιμοποιώντας ένα όνομα και το μέιλ σας. Σε αυτή τη σελίδα υπάρχουν πιο αναλυτικές οδηγίες https://online.olympiafestival.gr/page/help/
Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ταινιών που θα δείτε. Σημειώστε όμως πως οι «θέσεις» στον εικονικό κινηματογράφο είναι περιορισμένες λόγω δικαιωμάτων. Γι' αυτό, αν θέλετε να δείτε οπωσδήποτε κάποιες ταινίες, θα πρέπει να «κλείσετε» θέση.
Οι ταινίες που έχουν
κάνει παιδιά, δηλαδή οι ταινίες της Camera Zizanio, δεν προβάλλονται
μεμονωμένα αλλά κατά ενότητες, ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία των
μικρών δημιουργών. Επίσης είναι χωρισμένες σε τρεις μεγάλες κατηγορίες,
τα τρία διαγωνιστικά τμήματα της Camera Zizanio: το Ελληνικό, το
Ευρωπαϊκό και το διεθνές τμήμα. Η κάθε ενότητα έχει διάρκεια 60 έως 90
λεπτά.
Οι μη ελληνικές ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς υποτίτλους.
Στην ίδια πλατφόρμα προβάλλονται και οι ταινίες των αφιερωμάτων του
Φεστιβάλ Ολυμπίας όπως ειδικά το αφιέρωμα σε έναν από τους πρωτεργάτες
του κινήματος Φρενέ στην Ιταλία, τον Τζιάνι Ροντάρι για το οποίο θα
υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση.
Σημείωση: οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες τις ημέρες του Φεστιβάλ, δηλαδή από τις 28 Νοεμβρίου ως τις 5 Δεκεμβρίου 2020.
Παρακαλούμε ενημερώστε όσους ενδιαφέρονται.
https://online.olympiafestival.gr/
Από την αξιόλογη σελίδα του Teaching Therapy και τη συνάδελφο Χριστίνα Κανάρια αναδημοσιεύω αυτόν εδώ τον σύνδεσμο και σας προτρέπω να ασχοληθείτε πολύ με όλα!
Ιδιαίτερα θα ήθελα να αφήσω εδώ κάποια παιχνίδια για διάκριση των γραμμάτων, ώστε να βοηθηθούν μελισσόπουλα που συνηθίζουν να συγχέουν τα... φτερά τους.
Δεν ξέρω εσείς τι λέτε, αλλά εγώ ενθουσιάζομαι που υπάρχουν τόσο αξιόλογοι συνάδελφοι και μοιράζονται το υλικό τους. Το μοίρασμα δίνει χαρά! Και στις μέρες μας αυτό γίνεται πιο ξεκάθαρο από ποτέ! :)
Ο κύριος Οδυσσέας Τζημούλης μιλάει στον Αντώνη Καραγιάννη και στις Ιστορίες καθημερινών ανθρώπων για το χόμπι του, την ορνιθοπαρατήρηση.
Καλή προβολή!
Μελισσάκια μου,
από τη χθεσινή μας e-συνάντηση έχω μείνει ενθουσιασμένη μαζί σας! Ήσασταν καταπληκτικά! Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία, την υπομονή και την επιμονή. Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη που ταλαιπωρηθήκατε την πρώτη μέρα και να σας πω ότι λυπάμαι πολύ που χάθηκε έτσι το μάθημά μας. Δυστυχώς δεν ήταν στο χέρι μου να το αποτρέψω. Ούτε και στο χέρι των γονιών σας ήταν. Αλλά... εντάξει... ας το ξεχάσουμε και ας δούμε μπροστά. :)
Ή όχι και τόσο μπροστά... ας δούμε παρακάτω, αυτό το βίντεο και... σας περιμένω γύρω στις 14:00 για το μάθημά μας.
Τους ζουζουνιστικούς μου χαιρετισμούς
17 Νοέμβρη 1973... 17 Νοέμβρη 2020
Σήμερα στην τάξη μας θα μιλούσαμε για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Για τους φοιτητές που διεκδίκησαν ψωμί, παιδεία κι ελευθερία. Για τους νέους που αγωνίστηκαν για τα όνειρά τους και στάθηκαν ενάντια στον φασισμό και τη βία. Θα μιλούσαμε για την αξία αυτής της στάσης των νέων και θα σκεφτόμασταν για τη διαχρονικότητα της στάσης αυτής.
Επειδή όμως οι συνθήκες το απαιτούν να είμαστε μακριά σήμερα... θα αφήσω μια λίστα με τραγούδια που μιλούν για τους αγώνες της εποχής εκείνης. Αφήστε την να παίζει και περιηγηθείτε στο αξιόλογο υλικό της Ψηφιακής Τάξης. Κι αν εμπνευστείτε και δημιουργήσετε κάτι δικό σας, μια ζωγραφιά, μια κατασκευή, ένα ποίημα, οτιδήποτε... ανεβάστε το, σας παρακαλώ, στο padlet μας. Έτσι, για να απαντήσουμε δυναμικά κι εμείς στις συνθήκες που μας θέλουν μακριά για λίγο καιρό. :)
- Μα, τι γίνεται; Πού είναι τα παιδιά; Πού είναι οι φωνές και τα γέλια, τα παιχνίδια, τα μαλώματα και τα κυνηγητά; Πού πήγε εκείνη η λατρεμένη βαβούρα που δηλώνει ΖΩΗ; Η αυλή είναι εντελώς άδεια. Μπορεί... μπορεί να έχει χτυπήσει το κουδούνι κι όλοι να 'ναι στις αίθουσές τους. Μπορεί να έχει ξεκινήσει το μάθημα, γι' αυτό να επικρατεί τόση ησυχία.
Ένα όμορφο βίντεο, μελισσάκια!
Κείμενο: Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, αστυνομικός - συγγραφέας Επιμέλεια κειμένου: Τότα Αρβανίτη-Παπαδοπούλου, παιδαγωγός Graphic designer: Μαριλένα Γκιρλέμη Cinematographer/animator/sound designer: George Mylonas Γιώργος Μυλωνάς Αφήγηση (ηθοποιοί): Κορωνοϊός/Βούλα Κώστα - Γιατρός/Πάνος Κλάδης
Υποψιάζεστε τον φωτογράφο, ε; Ακριβώς! Υποψιάζεστε και τι σκέφτεται ο μάντης της φωτογραφίας; Βάλτε λεζάντα και γράψτε σε μια μικρή παράγραφο την ιστορία αυτής της φωτογραφίας! Ανεβάστε τις ιστορίες σας στο padlet. Βάλτε όλη σας την τέχνη ώστε να είναι κάτι πολύ όμορφο, αντίστοιχο αυτής της όμορφης φωτογραφίας του κυρίου Γραμμένου.
Περιμένω με αγωνία να δω!!!!
Η πρωινή έκπληξη, μελισσάκια μου, τώρα και στο μπλογκ μας. Φυσικά με την άδεια του φωτογράφου, κυρίου Γραμμένου.
Μεταφέρω και το μήνυμα που τη συνόδευε:
"Αφιερωμένη στα αγαπημένα μου ζουζουνόπαιδα του Γ1 του 26ου Δ. Σχ. Ηρακλείου και τη δασκάλα τους Μαριλία Κωστάκη. Καλές κατασκευές "
"Μια μύγα που κάνει (τσιχλό)φουσκες", λέει ο κύριος Γραμμένος. Εσείς έχετε καμιά διαφορετική άποψη; Παρακαλώ, αφήστε στα σχόλια τις σκέψεις σας!!!
Για εξάσκησή σας, μελισσάκια, μαθησιακά αντικείμενα για τους πρώτους 6 άθλους του Ηρακλή. Υπενθυμίζω: πρώτα διαβάζουμε κι ύστερα επιχειρούμε να κάνουμε ασκήσεις εδώ!
-Έλα, Μπισκοτάκι μου, μην τρομάζεις! Φυσικά και δεν υπάρχουν, ούτε υπήρξαν ποτέ, τέτοια τέρατα! Είναι μυθικά πλάσματα που δημιούργησε η φαντασία των ανθρώπων σε πολύ παλιότερη εποχή για να εξηγήσει τον κόσμο γύρω. Φυσικά και δεν υπήρχε τέτοιο υδρόφιδο με τόσα κεφάλια!!!
-Αλήθεια τώρα;
-Ναι! Ρώτα και τα παιδιά!!!